Graniet Import Benelux | Grondstoffen

Met Graniet Import Benelux bieden wij de duurzame oplossing voor hoge kwaliteit steen, met een breed toepassingsgebied in de bouwsector.
De ligging in de Amsterdamse haven zorgt voor een ideale uitvalsbasis. De grote opslag- en productiecapaciteit maken het mogelijk om de diverse producten Just-in-Time te leveren. In het hoogseizoen wordt er 7 dagen per week 24 uur per dag geproduceerd en verladen. Graniet Import Benelux is volledig gecertificeerd voor de Belgische en Nederlandse markt.

Bestone®

De combinatie van stroefheid, hardheid en homogeniteit zorgt ervoor dat Bestone® uit onze Noorse steengroeve, Bremanger Quarry, zeer geschikt is voor de wegenbouw.
Bestone® is veruit de meest toegepaste primaire steen in de wegen van de Benelux. Daarmee draagt Bestone® serieus bij aan de kwaliteit (veiligheid en geluidsreductie) en duurzaamheid van het wegennet.

Schots Graniet

Schots graniet is een zeer homogene steen die wij importeren uit de Schotse groeve Glensanda Quarry. Schots graniet is breed inzetbaar en vanwege zijn zuiverheid en korrelvorm uiterst geschikt als toeslagmateriaal in beton.

Toepassingen

Wij leveren aan verschillende industrieën in de bouw waar kwaliteit, flexibiliteit, duurzaamheid en schaal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Graniet Import Benelux levert steen voor:

  • De wegenbouw, onder meer vanwege de unieke combinatie van stroefheid, hardheid en homogeniteit.
  • De betonindustrie, vanwege de homogeniteit en zuiverheid zijn zowel Bestone® als Schots graniet uitermate geschikt voor verwerking in beton. De producten bestaan voor 100% uit steen en bevatten dus geen chloride of organische bestanddelen.
  • De spoorwegbouw. Just-in-Time logistiek, jarenlange ervaring en juiste kwaliteit maken Graniet Import Benelux de betrouwbare partner in de spoorwegbouw.
  • Keramische- en kalkzandsteenindustrie: padverhardingen, dijkprojecten etc.

Duurzaam

Het milieu moet je koesteren en grondstoffen zijn schaars. Daarom maken wij, als de duurzame producent van primaire steenslag in de Benelux, er sinds 2013 serieus werk van om de CO₂-emissie per ton nóg verder terug te brengen. Dat doen wij door al onze medewerkers hierbij te betrekken en door op de juiste manier te investeren. Inmiddels zijn er diverse initiatieven binnen ons bedrijf en in samenwerking met andere partijen waarmee we hier structureel aan werken. Onze medewerkers brengen u graag op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Certificeringen

klik hier voor meer informatie over de certificeringen en prestatieverklaringen waarover wij beschikken.

© Copyright - Bontrup