Bremanger Quarry | Grondstoffen

Bestone®

In onze Noorse steengroeve Bremanger Quarry winnen we steen genaamd Bestone®.

Bestone® voldoet van nature aan de hoogste kwaliteitseisen door de unieke combinatie van drie eigenschappen:

  • homogeniteit: Europa’s meest homogene steen
  • hardheid: de lage verbrijzelingswaarde verlengt de levensduur bij elke toepassing
  • hoge stroefheid: zorgt voor blijvend stroeve en veilige wegen

Met ruim 1 miljard ton steen aan reserves, staat Bremanger Quarry bovendien garant voor een constante hoge steenkwaliteit op de lange termijn.

YouTube

Energieneutraal

Bij Bremanger Quarry, ook wel de ‘De Groene Groeve’ genoemd, draait het winningsproces om duurzaamheid. Ingrijpende innovatieve technieken stellen ons in staat om de zwaartekracht optimaal te benutten, waardoor de steen op een energieneutrale manier gebroken wordt. Dat wordt gerealiseerd met een minimale impact op het landschap. Deze technieken maken het mogelijk dat we:

  • groene elektriciteit opwekken
  • CO₂-neutraal ondergronds breken, volledig uit het zicht binnenin de berg
  • significant op brandstof besparen door de modernste dumptrucks korte, uitsluitend horizontale afstanden te laten rijden

Ligging

De steengroeve bevindt zich dichtbij de Noorse kustplaats Florø, iets boven Bergen. Door de beschutte baai en een uniek drijvend laadsysteem, kunnen wij hier de grootste zeeschepen met een laadcapaciteit tot 5000 ton per uur veilig en efficiënt laden. Het gebruik van grote bulk carriers zorgt bovendien voor een lage carbon footprint per ton.

Toepassingen

Wegenbouw
Door de combinatie van de unieke eigenschappen is Bestone® veruit de meest toegepaste primaire steen in de infrastructuur van de Benelux. Zo draagt Bestone® voor een belangrijk deel bij aan de kwaliteit en de duurzaamheid van het Nederlandse wegennet, dat wat betreft veiligheid en geluidsreductie tot ’s werelds beste wegennetten behoort.

YouTube

Maritieme projecten
Bestone® wordt ook veelvuldig toegepast in maritieme projecten. Er is grondig onderzoek gedaan naar de toepassing Bestone Widegrade® in breakwaters. Onderzoek toont aan dat dit materiaal uiterst geschikt is voor in de kern van een breakwater. Niet onbelangrijk is dat de logistiek en het plaatsen van dit materiaal relatief eenvoudig is. Dit heeft zich inmiddels bewezen bij de aanleg van de Maasvlakte 2 (Nederland) als de breakwater in Calais (Frankrijk). Voor meer informatie zie projecten.

Valpijpschepen
Bremanger Quarry heeft grote volumes 1/5inch waterbouwsteen geleverd in de valpijpschepen van Boskalis, Jan de Nul, Tideway en Van Oord.
De investeringen van de afgelopen jaren maken Bremanger Quarry een betrouwbare leverancier voor offshore producten in valpijpschepen.

Bremanger Quarry onderscheidt zich door:

  • Flexibiliteit: 24/7 laden
  • Snelheid: door de hoge laadcapaciteit (tot 5.000 ton per uur), de ligging dichtbij open zee en mogelijkheid om zonder af te meren (op DP) te laden, zorgen voor een zeer korte laadcyclus
  • Een hoge productie- en grote opslagcapaciteit
  • De juiste kwaliteit!

Certificeringen

klik hier voor meer informatie over de certificeringen en prestatieverklaringen waarover wij beschikken

Bovenaanzicht Bremanger Quarry

© Copyright - Bontrup